Welkom

Mijn passie voor de fijne mechanica en uurwerkmakerij is al zo’n 45 jaar geleden ontstaan tijdens een bezoek in het kader van mijn opleiding aan ‘Uurwerkreparatie Centrum Jozef van Kerkoerle’ te Tilburg. Jozef was de persoon die mij warm maakte voor het beroep van horloge- en klokkenmaker.

Bij hem in de zaak heb ik mogen werken van leerling tot een volwaardig horloge- en klokkenmaker. We hebben altijd goede contacten gehad en ik heb op allerlei vlakken veel van hem mogen leren. Jozef ben ik ook altijd dankbaar gebleven.

Op een bepaald moment ben ik gaan werken bij een aantal gereedschapmakerijen in Tilburg en omgeving. Daar heb ik mij kunnen bekwamen in diverse technieken, zoals  bijvoorbeeld het draaien, frezen, graveren en slijpen. In die periode maakte ik onder andere onderdelen voor stempels, matrijzen en speciaalgereedschappen voor toeleveringsbedrijven aan de fijnmechanische industrie. Daarbij valt te denken aan de vliegtuig- en auto-industrie.

Uiteindelijk lag daar toch niet mijn hart en heb ik besloten om mijn gevoel weer te volgen. Daarom terug naar de uurwerken, terug naar de tijd:    

‘Baarschotse Tijd’.

Met hartelijke groet, Bert de Bruijn